Rodi

Halotherapie behandelt ademhalings- en huidaandoeningen natuurlijk en veilig

Halotherapie doodt bacteriën, aanwezig in de luchtwegen, voor een snelle verlichting. (Foto: PR)

HEEMSTEDE - Steeds meer mensen in Nederland worden zich bewust van de voordelen van halotherapie, ook wel bekend als zouttherapie. De behandeling kan worden beschreven als een natuurlijke, maar zeer krachtige, methode voor het behandelen van problemen aan de luchtwegen of de huid. Het ondergaan van deze procedure gebeurt in een zouttherapie-kamer in Zaandam en Heemstede waar droog, medicinaal zout microscopisch klein wordt gemaakt en ingeademd moet worden.


Bij veel mensen treden er door ontstekingen in de luchtwegen meerdere gezondheidsproblemen op. Halotherapie doodt bacteriën, aanwezig in de luchtwegen, voor een snelle verlichting. Als het immuunsysteem zwak is, wordt de patiënt zeer vatbaar voor hevige problemen aan de gezondheid. Zouttherapie herstelt de natuurlijke kracht van het immuunsysteem. In de beste zoutkamer in Nederland wordt het microklimaat van natuurlijke zoutmijnen nagebootst. De zouttherapie-kamer maakt een perfecte omgeving voor genezingsproces bij patiënten, om de symptomen van verschillende aandoeningen te verlichten, zoals sinusitis, huidaandoeningen, luchtwegproblemen, allergieën, bronchitis, emfyseem, hooikoorts en COPD. Halotherapie is ook één van de meest effectieve opties voor de behandeling van astma in Nederland. Aangezien de behandeling natuurlijk is en berust op veilige methoden, treden geen bijwerkingen op.

Vermindering medicatie


Veel studies en gezondheidswetenschappers zijn van mening dat zouttherapie de ademhaling verbetert en optimaliseert. De ervaringen van een groot aantal patiënten toont ook aan dat deze behandeling de symptomen, zoals kortademigheid, hoesten of sinusitis, vermindert en vaak helemaal verhelpt. In het geval er medicijnen ingenomen worden voor de aandoening, kan het gebruik hiervan dankzij de halotherapie sterk verminderd, en soms geheel gestopt, worden. Veel mensen die gebruik maken van deze therapie doen dat voor de voorhoofdsholteontsteking-behandeling. Naast het bieden van oplossingen voor ontstekingen en ademhalingsproblemen, behandelt zouttherapie ook heel effectief huidproblemen, zoals eczeem, psoriasis en acne. Het verbetert de kwaliteit van leven en het immuunsysteem wordt versterkt zodat deze de bescherming kan blijven bieden tegen verschillende aandoeningen.

Methode


Tijdens de behandeling neemt de patiënt plaats in een speciaal ingerichte zoutkamer. Een geavanceerde medische halogenerator verspreidt droge, kleine zoutdeeltjes door de kamer heen. Wanneer de patiënt inademt, verplaatsen deze zoutdeeltjes zich naar de diepste delen van de longen. Moderne zoutkamers zijn uitgerust met een ventilatiesysteem en ook apparatuur om de luchtvochtigheid en temperatuur te controleren, om zo de maximale voordelen uit de behandeling te halen. De zoutkamer verzorgt een perfect microklimaat voor een constant verstopte neus-behandeling samen met andere ademhalingsproblemen, ontstekingen in de luchtwegen en huidaandoeningen.
HaloClinic Nederland is een hoog aangeschreven en vertrouwde halotherapie kliniek in Nederland. Zij biedt de meest geavanceerde behandeling voor zowel kinderen als volwassenen. De kliniek biedt de eerste sessie gratis, zodat iedereen eens kan kennismaken met de halotherapie. Ook zijn de behandelpakketten onderscheiden voor hun effectiviteit en betaalbaarheid.
www.haloclinic.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 22 januari 2019 - 14:10